Net als in de film, een heerlijke feelgood!

Elinewildelezen 16 december 2019
Evie Summers dreigt haar baan kwijt te raken. Tenzij ze de lastige scenarioschrijver Ezra Chester overhaalt om het script voor een Hollywood-romcom te maken. Er is maar één probleem. Hij weigert. Evie moet hem laten zien dat je verliefd kunt worden zoals in de film. Anders geen script. Evie heeft geen keus. Iedere dag worden mensen verliefd, toch? Ze zet het ene na het andere romcom-scenario in scène op zoek naar de ware. Kan het leven ooit zo zijn als in een film?

“Ik keek op zijn ‘Hallo! Ik ben...’-badge. Xan. Zo’n naam die je vertelt dat er een nieuwe generatie is, eentje die biologisch sinaasappelen perst als meditatieve ervaring.”

Evie is de hoofdpersonage die verzeilt raakt in hilarische situaties. Omdat ze allerlei meet-cutes in scène zet om het script van Ezra Chester binnen een bepaalde tijd af te krijgen.

In het verhaal leer je ook J.E.M.S. goed kennen. De vriendengroep van Evie, die bestaat uit Jeremy, Maria en Sarah. Waar Jeremy en Maria redelijk meegaand zijn, is Sarah recht voor haar raap en soms wat bot. Je gaat van ze houden, omdat ze realistisch beschreven zijn.

“Tja, zei Jeremy. Je kunt een drol niet oppoetsen. Maar je kunt hem wel besprenkelen met glitters.”

Daarbij leer je Ben en zijn dochter Anette ook goed kennen. Je kunt niet anders dan Anette in je hart sluiten. Een hele lieve, slimme zevenjarige!

“Anette, zei Ben streng. Weet je nog wat we hadden afgesproken? Je mag alleen in het Frans vloeken. Ik wil dat mensen denken dat we beschaafd zijn. Merde, zei Anette.”

Ondanks dat het verhaal redelijk voorspelbaar is, is het een feestje om te lezen. Doordat de meet-cutes beeldend geschreven zijn kun je je wel voorstellen hoe ze gebeuren en hoe hilarisch of tenenkrommend sommige situaties zijn.
Met een flinke dosis humor heeft Rachel Winters mij weten te strikken. Humor, fijne personages en een portie liefde zijn voor mij het recept voor een fijne feelgood. Ik heb bij bijna ieder hoofdstuk hardop zitten lachen. Voor alle feelgood lezers onder ons is er dit eentje die iedereen gelezen moet hebben!

Meer recensies van Elinewildelezen