Een verhaal om in de kerstsfeer te komen

Elinewildelezen 12 november 2025
Flaptekst:
Harriet York maakt dit jaar met kerstmis onverwacht kennis met een wel heel charmante verschijning, de knappe Nolan Calahan. Hij is echter niet zonder reden op haar pad verschenen. Nolan blijkt de geest van voorbije kerstfeesten te zijn, gestuurd om Harriet de fouten uit haar verleden onder ogen te laten zien.

Voor Nolan lijkt het de zoveelste routineklus, tot hij bij Harriet iets voelt wat hij nog nooit heeft gevoeld. Terwijl ze samen haar verleden proberen te doorgronden, ontdekken Harriet en Nolan geheimen, gemiste kansen én misschien wel het begin van iets moois…

Good Spirits doet me denken aan ‘A Christmas Carol’, vanwege Nolan, de geest van voorbije kerstfeesten. Wat één van mijn lievelings kerstverhalen is, dus de verwachtingen van dit boek zijn heel groot.

Het begint eigenlijk heel leuk. Want Nolan komt spoken bij Harriet. En hun manier van communiceren vind ik heel grappig. Het is vooral veel gekibbel op een grappige manier.

De hoofdstukken wisselen elkaar af. Dus de ene keer lees je je het vanuit Harriet en de andere keer vanuit Nolan. Daardoor leer je ze allebei goed kennen. Je weet hoe Harriet in het leven staat en over dingen denkt, maar je leest ook hoe Nolan zich voelt bij de dingen die Harriet dan weer zegt. Omdat er bijv. een geest komt spoken.

Het hele boek waant zich in kerstsferen en daar word ik onwijs blij van. Sommige dingen zijn over de top, maar magisch. Ik hou ervan.

Wat ik dan wel wat jammer vond was dat het halverwege het boek een beetje afzwakte. Weinig actie dus tussen de twee, beetje saai. En dan het einde…. Ik had echt een spectaculair einde verwacht maar dat was niet zo. Het was oke, maar gewoon niet wat ik had verwacht.

Het boek krijgt daarom 3 sterren, want ik heb echt van sommige elementen echt genoten. De setting, de personages. Maar richting het einde en het einde was een beetje teleurstellend. Jammer. Maar als je je misschien daarop instelt valt het allemaal wel mee. Het is sowieso een heerlijk verhaal rond de kerst, dus give it a try!

Meer recensies van Elinewildelezen