Heerlijke feelgood voor wat uurtjes vermaak…

Elinewildelezen 07 oktober 2025
Flaptekst:
Lottie weet het meteen als ze Tyler ontmoet: deze man is anders. Slim, lief, en - laten we eerlijk zijn - heel leuk om naar te kijken. Maar er is één klein probleem: haar kinderen, Ruby en Nat, kunnen hem niet uitstaan….

Zij zijn juist dol op Seb, de charmante, charismatische flirt die Lotties hoofd op precies het verkeerde moment op hol brengt. Alsof ze niet al genoeg aan haar hoofd heeft: de romantische escapades van haar ex, haar beste vriendin Cress die al haar geluk lijkt te hebben verspild, en - als klap op de vuurpijl - schokkend nieuws van haar geliefde baas Freddie.

Met de feestdagen in zicht moet Lottie kiezen tussen Tyler en Seb. Maar als een rodelongeluk letterlijk alles op losse schroeven zet, weet ze ineens niet meer wat goed is voor haar en haar gezin. Wat ze nu echt nodig heeft is een kerstwonder.

Allereerst, dit boek heb ik jaren geleden al eens gelezen, maar ik wist er eigenlijk echt niks meer van. Dus het voelde als een nieuw verhaal.

De boeken van Jill staan bekend om de vele personages en geen losse eindjes. Waar ik in het begin dacht dat er niet zoveel personages waren, was dat aan het einde toch echt wel zo. Maar ze hoorden op de een of andere manier toch weer bij elkaar.

Misschien omdat dit een ouder boek van deze auteur is maar ik vond de personages een beetje oppervlakkig met niet zoveel diepgang. Dat vond ik jammer want het verhaal heeft daar wel potentie voor.

Maar dat wil niet zeggen dat ik er niet van genoten heb, want dat is wel echt zo. De schrijfstijl van Jill zorgt ervoor dat het makkelijk wegleest. En wat ik altijd leuk vind is dat ze er altijd personages in stopt die vanaf de buitenkant perfect lijken, maar dat natuurlijk niet zijn.

Door de vele verschillende personages zit er altijd wel eentje tussen die je leuk vind. In dit geval vond ik Freddie, een hele fijne man. Maar ook Mario, Lotties ex, die laat zien dat de relatie tussen exen prima kan verlopen. Nat en Ruby vond ik ook leuk. De eerlijkheid van kinderen in een boek. Misschien juist leuk omdat ik zelf ook kinderen heb. Deze personages zorgen ook gelijk voor wat humor in dit boek.

En de minnaar is… krijgt 3 sterren van mij want het is een heerlijke feelgood waarmee je je wat uurtjes kunt vermaken. En die heerlijke kerstige cover, die helaas wat andere verwachtingen schept, want het kerst gedeelte in het boek is maar heel klein, maar ik word wel gewoon blij van deze cover!

Meer recensies van Elinewildelezen

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!