Bevriezen en onbevriezen
Ouders met jonge kinderen kennen ongetwijfeld de populaire tekenfilmserie Bluey, een Australische animatieserie over de hond Bluey. Bluey is een zesjarige Blue Heeler-pup, ook wel bekend als een Australische herdershond. Samen met haar jongere zusje Bingo en haar ouders Buster en Chilli beleeft ze alledaagse avonturen. Mijn zoontjes zijn grote fans.
De verhalen bevatten vaak herkenbare thema’s over gezin, spel en emoties. Heel vaak slaken wij als ouders een zucht van herkenning en genieten we van de subtiele knipogen naar volwassenen. De gezinsdynamiek die getoond wordt, is warm en realistisch.
De allereerste aflevering van deze serie is ‘De magische xylofoon’. Met een speelgoedxylofoon kunnen Bluey en Bingo iemand “bevriezen” of “onbevriezen” als je er een bepaalde toon op speelt. De zusjes amuseren zich met het bevriezen van hun vader in allerlei grappige situaties, maar maken ook ruzie over wie de xylofoon mag bedienen.
Mijn zonen zijn dol op deze aflevering, die ze ook graag naspelen. Ze waren dan ook heel blij met dit boek, De magische xylofoon, die de tekenfilmaflevering navertelt. De mooie prenten vertellen niet alleen het leuke verhaal, maar je kunt ook echt interactief meespelen. Aan de zijkant van het prentenboek hangt een nagebouwde xylofoon met verschillende kleuren, elke kleur heeft een bepaalde toon. Door het verhaal heen worden de kinderen uitgenodigd om ook op de xylofoon te duwen om iemand te bevriezen of onbevriezen. Ook is er een knop met een dansende Bluey en Bingo erop. Als je op die knop klikt. hoor je de zusjes lachen.
De magische xylofoon is een heel leuk interactief prentenboek waar jonge kinderen veel plezier mee beleven. En voor de ouders die het geluid even beu zijn: je kunt de batterij gemakkelijk uitschakelen .
En het is ook heel leuk om als ouder samen met je kind het boek voor te lezen én te spelen.
Deze recensie verscheen eerst op In de Boekenkast: https://indeboekenkast.com/2025/10/14/de-magische-xylofoon-2/