Bijbel!
Project perimenopauze. Door: Maisie Hill.
Ik was fan van (en leerde veel bij door): De cyclusstrategie en De hormoonrevolutie, de vorige boeken van Maisie Hill. Ondertussen ben ik 46 en komt Project perimenopauze voor mij op het ideale moment.
Hill doet wat ze in haar vorige boeken deed: een enorme hoeveelheid wetenschappelijke, medische informatie op een vlot leesbare en begrijpbare manier presenteren. Klinkt eenvoudig en logisch maar als je naar andere, gelijkaardige boeken kijkt begrijp je dat dat niet zo evident is.
Of je nu iets bij wil leren over de werking van je hormonen, het stellen van grenzen, gebruik van supplementen, krachttraining, het eten van 3 eieren per keer,… alles komt voorbij. Je leest wat je moet doen, laten, meer moet eten, minder moet proberen,…
Je kan het boek (zoals ik) van voor naar achteren verslinden maar je kan ook naar het hoofdstuk gaan dat jou op dat moment van pas komt. Of je gaat op zoek naar informatie over een specifiek onderwerp/ongemak/probleem. Alles kan.
Dit is een bijbel die je op je nachtkastje wil bewaren én met al je vriendinnen wil delen. Merci Maisie Hill voor deze onmisbare hulpbron!