Emilia!
Mijn naam is Emilia del Valle. Door: Isabel Allende.
Een nieuwe Allende is altijd een feestje. Zeker als er personages uit vorige boeken een bijrol krijgen. In dit geval Paulina del Valle en haar man Frederick Williams.
In Mijn naam is Emilia del Valle lezen we het verhaal van Emilia, zoals de titel al doet vermoeden. Net als alle vrouwen in de boeken van Allende is zij ook een geweldig tof personage: stoer, slim, feministisch, moedig én grappig.
Ze droomt ervan om schrijfster te worden en ziet haar kans om als journalist door te breken wanneer er een burgeroorlog in Chili uitbreekt. We volgen haar op haar pad; voelen de kanonschoten, ruiken de kruitdampen, horen het gekerm van gewonden en de stilte van de overledenen. Over de spannende plot wil ik liever niet te veel vertellen, laat je verrassen.
Allende heeft de gave om je alles te laten zien, horen en ruiken door haar woorden op papier. Ze is een geboren verteller die je op een meeslepende manier meeneemt doorheen stukjes geschiedenis die voor ons vaak onbekend zijn. En dat allemaal in een vlot leesbare roman. Ik hou daar van en hoop dat ze nog lang mag blijven schrijven.