Fan!

Els Van Haute 07 november 2025
Windkracht 17. Door: Caroline Wahl.

Windkracht 17 is een echt Cossee-boek. De keuzes die zij maken zijn altijd een beetje afwijkend, net iets anders maar keer op keer heel mooi, origineel en emotioneel.

Pas halfweg Windkracht 17 las ik toevallig dat dit boek een vervolg is op 22 Banen. Nu lezen we over Ida en het eerste boek ging over haar zus Tilda. Dat wil ik nu ook heel graag lezen.

In 285 pagina’s laat Wahl je lachen, huilen, boos worden, triest zijn, ontroerd raken, bang afwachten, gefrustreerd gillen, subtiel glimlachen en hardop schateren. Qua absurditeit, emotionaliteit, directheid, hedendaagsheid heeft het wat weg van Fleabag. Ferme aanrader dus.

Zwemmen, de zee, rouwen, verslaving, tweede kansen, chosen family, verliefd worden, familietrauma, afscheid, opnieuw beginnen, kwarktaart, een roze huispak, de Zeehond, dementie, kanker, vuurtorens,… zijn maar een paar dingen die voorbij komen.

Dit boek komt binnen, sleurt je vanaf de eerste pagina’s mee en verovert, met dank aan de geweldige Ida, je hart volledig en onomkeerbaar. Fan!

Meer recensies van Els Van Haute

Dé grote hit uit Frankrijk en de start van een serie met een duale tijdlijn. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.