Advertentie

Karen Swan is een Engelse schrijfster die al 19 boeken op haar naam heeft staan. Na ‘Een Noorse winternacht’ is ‘De Spaanse belofte’ het 2e boek van Karen Swan dat in het Nederlands is verschenen. In december volgt ‘De Ierse erfenis’.

In ‘De Spaanse belofte’ wordt vermogensadviseur Charlotte Fairfax een week voor haar trouwen door een belangrijke cliënt, Matteo Mendoza, gevraagd om naar Spanje te komen in verband met een kwestie betreffende het testament van zijn vader. Zeer tegen de zin van haar verloofde en haar moeder vliegt ze naar Madrid en gaat op onderzoek uit. Dan blijkt dat de veronderstellingen die Matteo en zij hadden, absoluut niet kloppen met de werkelijkheid en komen er oude familie geheimen en schandalen boven tafel. Ook krijgt Charlotte te maken met niet afgeronde zaken uit haar eigen verleden, die haar aanstaande huwelijk op het spel zetten.

In dit boek lopen een aantal verhaallijnen door elkaar, die op een mooie manier met elkaar verweven zijn en ervoor zorgen dat er geen losse eindjes meer zijn als het boek uit is. De hoofdstukken spelen afwisselend in het heden en het verleden en stukje bij beetje kom je meer te weten. Ook zijn er paralellen tussen het verleden en het heden, die hoofdpersonage Charlotte aan het denken zetten en haar zo de juiste keuze laten maken. Het verleden speelt zich af in de Spaanse Burgeroorlog en geeft zo achtergrond informatie over een tijdperk dat in ieder geval in Spanje lange tijd gecensureerd de geschiedenisboekjes is ingegaan. Kortom een heerlijk feelgood boek met een Spaans tintje!

Reacties op: Ingehaald door het verleden

49
De Spaanse belofte - Karen Swan
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners