Advertentie

Project Hail Mary is de nieuwste bestseller van Andy Weir, die bekend werd met The Marsian. In dit boek wordt Ryland Grace wakker in een witte, steriele ruimte en weet hij niet meer hoe hij heet en waar hij is. Zijn 2 kamergenoten zijn overleden en hij kan geen informatie krijgen van de computer, als hij zijn naam niet noemt. Zijn geheugen wordt stukje bij beetje getriggerd door kleinigheden en Ryland weet weer waar hij zich bevindt: in een ander sterrenstelsel om een levens-op-aarde bedreigend probleem op te lossen. Maar dan blijkt dat de aarde niet de enige bewoonde planeet is die met dit probleem kampt. Samen met een buitenaardse bondgenoot start er voor Ryland een groot en gevaarlijk avontuur om op zoek te gaan naar de oplossing.

In Project Hail Mary worden passages aan boord en in de ruimte afgewisseld met herinneringen van Ryland aan hoe hij uiteindelijk in deze situatie terecht is gekomen. Dit zorgt ervoor dat er een gigantische vaart in het verhaal zit. Het boek is 580 bladzijden dik, maar voor je het weet, sla je het dicht met een gevoel dat het jammer is, dat er niet nog 500 bladzijden te lezen zijn.
Het is Science Fiction en de Science wordt niet geschuwd. Alleen worden wis- en natuurkundige formules op een dusdanige manier verwoord, dat je niet het gevoel hebt iets ingewikkelds en onbegrijpelijks te lezen. De fictie zit ‘m in de evenknie van Ryland, waarvoor complimenten aan de auteur op z’n plaats zijn voor het bedenken van zo’n humoristisch karakter, dat in het begin wat angstaanjagend leek, maar enorm fascinerend bleek! De twee vormen een goed team en vullen elkaar op uitstekend aan. Wat Ryland bedenkt, kan Rocky maken.

Wat mij betreft mag het boek met de snelheid van het licht worden verfilmd!

Reacties op: Spannend avontuur in de ruimte

65
Project Hail Mary - Andy Weir
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken