Niets is wat het lijkt
Merel erft de winkel van haar tante Odile en twijfelt wat ze er mee moet gaan doen. Na een gesprek met haar vriendin Livia en een emotionele inzinking beseft ze dat ze niet gelukkig gaat worden met haar huidige werk, en gooit het roer radicaal om. Ze verandert de winkel naar haar eigen visie, en gaat verder met Rosa (die al bij haar tante werkte) en Sara haar winkel draaien. Haar ontmoeting met Olaf is spontaan, en ze krijgt diepe gevoelens voor hem. Er zijn momenten van twijfel die hij steevast weet om te zetten. Na een aantal dreigende brieven en schade aan haar winkel wordt Merel onzeker en na aandringen van haar vriendin Livia neemt ze het weer op met de politie. En dan blijkt niet wat het lijkt.
Na de IJskoningin is dit het tweede boek dat ik van Angelique van Dongen lees. Het verhaal leest vlot en zorgt dat je het niet makkelijk weglegt, want je wil weten hoe dit eindigt. Ik ben heel benieuwd naar deel 2, Sara's geheim!