Mooi boek
7 jongeren die allemaal vast zitten in dezelfde ruimte na een avondje stappen. Die allemaal stuk voor stuk gestraft worden voor hun eigen daden, dit lees je in het boek Disconnect van Juultje van den Nieuwenhof. dit boek is een leuk en spannend boek voor jongeren van mijn leeftijd. Het voldoet niet aan alle regels van de thrillergeboden, maar wel aan veel. Maar dat maakt dit een origineel en goed geschreven boek met eigen creativiteit.
Dit boek bouwt langzaam de spanning op, totdat ze erachter kwamen dat de deur op slot zit, toen brak de paniek uit. hier heb ik het over de regel begin met actie, en leg later uit. Dit boek voldoet daar half aan, want het begint rustig en daarna komt er ineens actie in verhaal en gebeuren er steeds meer vage dingen.
nog een regel genaamd 'fuck de regels' deze regel heeft de schrijver zich mooi aan gehouden, want je ziet in dit boek echt dat ze haar eigen creativiteit heeft door alle details en veel verschillende gebeurtenissen.
Nu de regel 'geef de protagonist/hoofdpersoon weinig tijd' dit verhaal heeft geen deadline, maar de vriendengroep heeft niet eeuwen de tijd om opgesloten te zitten in de theaterzaal zonder eten en drinken. nog een regel die gemaakt is genaamd 'Leer van de grote meesters' dat houd in dat zelfs goede schrijvers slechte boeken kunnen maken, maar de meeste schrijvers vinden deze regel onzin. Dat komt omdat ieder persoon een eigen mening heeft, dus ook over een boek. Niet iedereen kan leuk vinden wat een ander ook leuk vind. Dus deze regel ligt echt aan jezelf en wat jij leuk vind.
'geef de protagonist een persoonlijk belang' nog een regel uit de tien thrillergeboden. dat houd in wat je zelf voelde bij de hoofdpersonen. Bijvoorbeeld leefde je met de hoofdpersonen mee, had je medelijden, of vind je het terecht, hoe voel jij je als je in de positie stond van de personage. ik had zelf dat ik het met ze allemaal te doen had, want elk personage had zijn eigen achtergrond en trauma's etc.
In conclusie vond ik het een heel mooi geschreven boek, heeft een goed structuur en is makkelijk om te lezen. dus ik raad het boek voor jong en oud aan. 1 ding is zeker, ga nooit zelf een verlaten gebouw in ;)