Start traag, komt een beetje goed
Ik heb dit boek vele malen opgepakt en weer weggelegd. Het begint zo traag. Het is een continue wel-Ryle-niet-Ryledans. Het verhaal komt niet op gang en het liefst had ik het boek voorgoed weggelegd.
Later komt het verhaal nog wel op gang, als het thema partnermishandeling wordt uitgewerkt. Ryle blijkt getraumatiseerd en gewelddadig. Lily moet kiezen of ze bij hem blijft in een toxische situatie of hem verlaat. Als ze beseft hoe het voor haar moeder is geweest in een vergelijkbare relatie en ze zelf moeder is, kiest ze ervoor om niet verder te gaan met Ryle. En ja, voorspelbaar, dan komt ze Atlas weer tegen en kunnen die twee eindelijk van elkaar houden (wat het hele boek al in de lucht hing).
Kortom: het boek begint traag, komt nog wel op gang, maar is ook wel voorspelbaar. Geen hoogstaande literatuur, maar oké.
Veel seks, had van mij ook niet zo gehoeven. Het voegt niets toe en maakt het boek van tijd tot tijd meer een Bouquetreeksverhaaltje.