Wat is liefde?

Fien 23 augustus 2025
Wat ik had gelezen over het boek, trok me erg aan. Het boek zelf viel me tegen. Maar omdat ik het boek vooral gelezen heb in wachtzalen (van dokters) is mijn oordeel wat vertroebeld, misschien. Het boek begint vrij 'normaal', zoals je een liefdesverhaal verwacht. Maar de stijl wordt almaar afstandelijker. Het boek is bijna een verslag van een huwelijksleven. Alhoewel het hoofdpersonage (de vrouw) heel snel eraan denkt bij haar man weg te gaan, blijft ze toch bij hem, meer nog uiteindelijk zegt ze 'ik hou van je'. De vrouw zegt dat ze haar man en zichzelf lang het 'liefdespaar van de eeuw' heeft genoemd, maar dat dat vooral is omdat ze bij elkaar blijven. Uiteindelijk blijkt dat de vertrouwdheid en net de gewone dingen in het leven datgene is wat je aan elkaar bindt. De achtergrond van het boek is de DDR, na de omwenteling maar toch nog aanwezig. Het duurt ca 30 jaar. Ik vond het boek soms wat saai - net als het beschreven huwelijksleven? Maar misschien is het wel realistisch.

Meer recensies van Fien