De meiden zijn echt volwassen geworden!

Francisca den Otter 27 januari 2026
In dit derde en laatste deel volgen we de drie vriendinnen op een tripje naar de Côte d'Azur. Sofia haar vader gaat daar trouwen en in het opgeknapte busje rijden ze er met z’n drieën heen. Als je denkt dat je een verhaal van een roadtrip gaat lezen dan heb je het mis, binnen no-time zijn de dames aan de heerlijke Côte d'Azur aanbeland.

Eenmaal daar aangekomen gebeurt er van alles, je zou bijna denken dat ze weken aan de Côte d'Azur zijn maar het is maar krap twee weken.

Sofia gaat druk aan de slag met een lokale cateraar en zijn vrouw, Gilles en Maria, twee personen die je zult herkennen uit De citroen op de taart en Met een vleugje citroen van iets wat ik erg leuk vond. Sofia gaat ook samenwerken met een vriend van Gilles en daar heeft ze in eerste instantie niet veel mee, maar het is toch wel een hele leuke en knappe kerel…

Nadat Chloe een niet zo leuk telefoontje heeft gekregen laat ze de twee vriendinnen achter en gaat er in het busje vandoor, ze ziet vreselijk op tegen het gesprek dat ze zal gaan hebben, maar het loopt helemaal anders dan verwacht. Je leeft erg mee met Chloe en vraagt je af wanneer er wat duidelijkheid komt voor haar. Het is fijn als het hoge woord er eindelijk uit is en je samen met Chloe uit kan blazen.

Lizzy, die ik in de eerdere twee boeken echt een grote flierefluiter vond heeft in dit boek toch wel de meeste groei doorgemaakt. Overigens de andere twee zijn ook wijzer geworden want in de eerdere twee boeken vond ik Chloe maar een slappeling en Sofia iemand die alles maar slikte. Maar ineens zijn ze echt volwassen geworden en gedragen ze zich naar hun leeftijd. En zoals gezegd laat Lizzy in dit laatste boek een mooie groei zien en deed ze me versteld staan van haar goed doordachte keuzes en beslissingen.

C = 8 | A = 8 | W = 8 | P = 8 | I = 8 | L = 8 | E = 9 | Score 8,14 = 4 sterren

Meer recensies van Francisca den Otter