Fijne psychologische thriller!
Eerlijk gezegd had ik nog nooit van een tradwife gehoord en wist ik ook niet meteen wat ik me erbij moest voorstellen. Maar google raadplegen helpt altijd: een ‘tradwife’ is een samentrekking van de Engelse woorden traditional en wife, het is een moderne vrouw die kiest voor een levensstijl met traditionele genderrollen, waarbij ze zich richt op het huishouden en de zorg voor het gezin, en de man als kostwinner ziet. Deze trend, die grotendeels via sociale media wordt gepromoot, contrasteert met moderne opvattingen over gendergelijkheid en kan geassocieerd worden met conservatieve en extreemrechtse ideeën. Terug naar de jaren 50 van de vorige eeuw dus! Absoluut niet iets voor mij, al kreeg ik er de March Ranch bij.
Het boek begint met een proloog waarin de onmiddellijke sluiting van het Instagram account van Madison March: https://www.instagram.com/_trulymadison_ aangekondigd wordt.
Daarna maken we kennis met Madison, maar ook met Cally die de kinderen van Madison en haar man komt lesgeven, en met Brianna een homemaker in spé. De hoofdstukken van Madison beginnen allemaal met een comment van een van haar volgers op Instagram en de nodige hashtags. Madison woont op een fraaie ranch in Montana en deelt haar gelukkige leven met haar kinderen en de dieren in foto’s op Instagram. Dat ze de foto’s allemaal in scene zet snap je natuurlijk wel, maar dat ze nog veel meer in scene zet daar keek ik erg van op.
Wat de uitgever heel leuk heeft gedaan, ik ontdekte het overigens pas nadat ik het boek uit had, dat er dus echt een Instagram account is opgezet voor Madison March waarin ook daadwerkelijk fraaie plaatjes worden gedeeld van het leven op de boerderij in Montana.
In het middenstuk van het boek kwam er voor mij een klein beetje wat sleur in, overigens wilde ik wel steeds verder lezen want ik was wel erg benieuwd wat Madison nu weer bedacht had voor haar foto’s, en ook was ik benieuwd of het Brianna zou lukken de homemaker te worden die zij en haar vriend Jonah zo graag wilden zijn. De hoofdstukken van Cally tussendoor brachten je weer terug op aarde aangezien zij een duidelijke mening over het leven van Madison had.
De laatste ruim honderd pagina’s bevatten veel plottwists en ontknopingen, veel daarvan had ik niet zien aankomen en daar hou van. De hoofdstukken uit onder andere Madison’s volgers en Lori waren verrassend, de proloog van Madison was er eentje waarvan ik dacht…ooh Madison wanneer hou je nou eens op…!
C = 8 | A = 8 | W = 8 | P = 9 | I = 9 | L = 8 | E = 8 | Score 8,29 = 4 sterren
C = 8 | A = 8 | W = 8 | P = 9 | I = 9 | L = 8 | E = 8 | Score 8,29 = 4 sterren