Goed vervolg in de serie met criminoloog Jackie

Francisca den Otter 30 augustus 2025
Melanie deelt echt haar hele leven op Instagram, iets wat ik zelf niet kan begrijpen. Tijdens vakanties vind ik het wel altijd leuk om foto’s op Instagram te delen en mijn reisblog en PolarSteps bij te houden, maar mijn dagelijkse leven delen, no way. Maar goed Melanie verdient er lekker aan, sinds ze gescheiden is en alleenstaande moeder is met haar twee zoontjes, is het een fijne inkomstenbron voor haar.

Ze krijgt een uitnodiging om een week lang naar een bungalowpark op Texel te komen en daar alles te testen en mee te maken. Enige voorwaarde is dat ze er pas over mag vertellen en posten als ze terug is. Dus ze moet voor tijdens haar afwezigheid posts programmeren op Instagram en tijdens haar verblijf heeft ze ook geen toegang tot wifi of data. Omdat het in de herfstvakantie van haar zoontjes valt gaat ze akkoord. Enkel haar beste vriendin vertelt ze waar ze heen gaat en ze zegt dat ze zal proberen te bellen met haar zoontjes die tijdens haar afwezigheid bij hun vader logeren.

Jackie en Joszef hebben zich ondertussen samen gebogen over enkele oude zaken die allemaal bloggers die vermist zijn betreffen. Jackie heeft door Minerva leden een website laten bouwen en wil daar aandacht geven aan dit soort zaken.

Ik vind het fijn beschreven hoe Jackie vooruitgang boekt met haar revalidatie en hoe Joszef haar tot steun is en ze samen een prima team vormen. Ook dat ze gebruik maken van hun beider netwerken is goed beschreven.
Als lezer maak je ook meteen kennis met Rein, je weet dus al wie de slechterik is en dat geeft wel een bepaalde dimensie aan het verhaal. Je leert het verknipte karakter van Rein ook goed kennen, tegen het einde van het boek merk je dat het nog verknipter kan, wat ik bijna niet voor mogelijk had gehouden.

Het boek eindigt, net zoals Huisgenoten, met een aantal krantenknipsels waarin het einde mooi afgerond wordt. Ook staat er een oproep in vanaf de website van Jackie waarin ze tips vraagt voor een volgende onopgeloste zaak, een mooie teaser voor het volgende boek in deze serie dat in 2026.

C = 7 | A = 8 |W = 8 | P = 8 | I = 8 | L = 8 | E = 8 | Score 7,86 = 4 sterren

Meer recensies van Francisca den Otter