De kleine cottage in Ierland
‘De kleine cottage in Ierland’ is het achtste deel in de ‘Romantic Escapes’-serie, maar is als standalone te lezen. Het boek is een feelgood met humor en lekker eten.
Hannah Campbell is een succesvolle advocate, maar als er iets is wat ze niet kan, dan is het koken. Ze neemt een sabbatical om een kookcursus te volgen. Het is tijd om te bewijzen dat ze het wel kan. Wanneer Hannah een tussenstop maakt in Dublin, komt ze de knappe en norse Conor tegen. Ze verrast niet alleen Conor, maar ook zichzelf door hem te kussen. Normaal kust ze nooit een vreemdeling, maar wat maakt het uit, ze ziet hem toch nooit meer. De volgende dag gaat ze naar de kookcursus en verblijft daar in een knusse cottage, alleen krijgt ze de schrik van haar leven.
Het gemixte gezelschap brengt leven in het boek, want iedereen heeft een andere reden om te leren koken. Door deze leuke personages met bijzondere verhalen, ontstaan er mooie vriendschappen. Maar niet alles verloopt even soepel en dat zorgt voor de nodige humor in het boek. Zowel het verhaal als de personages zijn realistisch beschreven en komen geloofwaardig over.
Dankzij de vlotte en eenvoudig te volgen schrijfstijl, leest het boek prettig weg. Naast romantiek is er ook ruimte voor spanning, zo houdt iemand Hannah bijvoorbeeld in de gaten. De setting wordt gedetailleerd verteld, waardoor je de sfeer goed kunt proeven. Julie Caplin brengt haar verhalen tot leven en weet de gevoelens goed over te brengen. Een romantisch boek wat om zelfontdekking, liefde en een mysterie draait.
Het is een ontzettend leuk boek om te lezen, alleen sommige stukjes hadden voor mij geen toegevoegde waarde. Om een voorbeeld te geven: er komt een kort stukje over fae en wisselkinderen in het boek voor. Dit vind ik leuk omdat ik de boeken over Emily Wildes heb gelezen waar dit een grote rol in speelt en zeker niet een onderwerp wat ik had verwacht te vinden in de boeken van Julie Caplin. Het onderwerp was verder niet van belang voor het verhaal en dat vond ik jammer.
Aanrader voor de lezers van Sarah Morgan en Jenny Colgan.
3.5★
Aanrader voor de lezers van Sarah Morgan en Jenny Colgan.
3.5★