Winterplein

In het boek ‘Oktoberlaan’ hebben we al kennis kunnen maken met Lotta. Nu kunnen we nu genieten van het winterse boek ‘Winterplein’.

In dit verhaal lezen we over Lotta. Ze gaat weg uit het dorp en probeert haar leven weer op te pakken. Ze gaat als fotograaf op het Winterplein in het attractiepark werken. Daar krijgt ze ontzettende leuke collega's, waar zij zich langzaam maar beetje voor probeert open te stellen. Teamleider James is een knapperd, maar hij draagt een trouwring. Maar dan krijgt Lotta dreigende berichtjes op haar telefoon. Van wie komen deze berichten? Ze wil het verleden graag vergeten.

Het is een heerlijk hartverwarmend verhaal, waarbij het wintere thema goed naar voren komen. Het boek begint direct met een spannend hoofdstuk, waardoor je direct door wilt lezen. Wat ik een hele leuke toevoeging aan het verhaal vind, is dat je het verhaal vanuit meerdere perspectieven leest. Hierdoor leer je de personages, hun situaties en gevoelens beter kennen. Door deze manier krijg je als lezer ook eerder een klik met personages. Lotta wil het verleden achter zich laten en opnieuw beginnen. Niet alleen Lotta, maar ook de andere personages hebben allemaal hun eigen problemen en zoektocht. Door de lieve gelukskoekjes krijgen ze wijsheid, maar zullen ze deze ook gebruiken? Het verhaal blijft je aandacht houden door het mysterie wat er rondom Lotta blijft (ik ga niets verklappen). Wat ik ook erg leuk vind is: Lotta wil haar leven weer op de rails krijgen en ze gaat werken in een attractiepark. Snap je... rails, achtbaan.

Kortom: een heerlijk hartverwarmend verhaal en een geslaagd vervolg.

4.0★

Meer recensies van Gabriella Carmen Martinez

Tegenpolen trekken elkaar aan in deze heerlijke roadtrip-roman boordevol humor en romantiek. Nu te vinden in jouw favoriete boekhandel.