De Baby Dragon Bakkerij

Gabriella Carmen Martinez Gabriella Carmen Martinez
24 mrt 2026

Het tweede deel ‘De Baby Dragon Bakkerij’ gaat over Lavinia. Ze studeert om magisch dierenarts te worden en werkt in de Baby Dragon Bakkerij. Haar beste vriend kent ze al vanaf haar jeugd. Alleen nu lijkt ze nu toch kriebels te voelen wanneer ze Theo ziet. Hij is de bakker van de stad en weet alles over Lavinia. Ze vertellen elkaar al hun geheimen en zijn onafscheidelijk. Zou dit uit kunnen groeien tot meer?

Ik keek zo ontzettend uit naar dit boek. De cover alleen al, laat je als lezer dromen over de draakjes. Een cozy fantasy verhaal met draakjes, dat klinkt super leuk! Alleen miste ik de draakjes een beetje 😰 In het eerste boek ‘Het Baby Dragon Café’ ging het echt over hoofdpersoon Saphira en de babydraken. Maar in dit boek, ging het meer over Lavinia en haar friend to lovers verhaal. Hier en daar komt er wel een draakje in voor, maar niet zoals eerder. De hoofdtoon van het verhaal lag bij de romantiek van Lavinia en niet bij de draakjes. Met Lavinia had ik ook geen klik, ze is zo gefocust op het vinden een de ware liefde, dat ze de rest voor mijn gevoel een beetje vergeet. Daarnaast is er veel miscommunicatie in het boek, waardoor je als lezer de focus soms verliest. Het boek is dus meer een romantische feelgood in plaats van een cozy fantasy.

Op 12 februari verschijnt het derde deel ‘De Baby Dragon Boekhandel’, ik hoop dat de auteur daar weer over de draakjes en de gezelligheid er om heen gaat schrijven.

2.75★

Meer recensies van Gabriella Carmen Martinez