Valentijnstango

Gabriella Carmen Martinez Gabriella Carmen Martinez
24 mrt 2026

Het verhaal gaat over de eenendertig jarige Lily Hofman. Zij werkt als marketeer bij het warenhuis De Papaver. Alleen heeft het warenhuis het financieel moeilijk. Op een dag komt meneer Zuurpruim, ik bedoel Daniël van Doorn, bij het bedrijf. Hij is de aankomende drie maanden de nieuwe interim financieel adviseur en heeft een hekel aan Valentijnsdag. En laat Lily nou net een Valentijns obsessie hebben. Lily krijgt de leiding over de Valentijns actie, die het bedrijf er weer bovenop moet helpen.

Wanneer Lily mee gaat doen met een tangocursus voor singles, staat niemand minder dan meneer Zuurpruim voor haar neus. Niet alleen de vonken, maar ook de frustraties vliegen in de rondte. Kunnen ze samen het warenhuis redden?

“ᴡɪᴇ ᴠᴇᴇʟ ᴘʀᴀᴀᴛ, ᴋᴀɴ ɴɪᴇᴛ ʟᴜɪꜱᴛᴇʀᴇɴ.”

Lily is een grappig personage met haar Valentijnsdag obsessie. Alles in haar kamer en bij haar kledingstijl hebben te maken met Valentijn, hartjes en de kleur rood. Ze is een doorzetter en laat zichzelf zien zoals ze is. Niet alleen draait dit verhaal om de liefde, maar ook om zelfvertrouwen en een persoonlijke groei. Door de levendige schrijfstijl met humor, leest het verhaal heerlijk weg. Ook kun je als lezer het verhaal voor je zien als een film. Sommige momenten voelde wat voorspelbaar aan, maar toch heb ik genoten.

3.0★

Meer recensies van Gabriella Carmen Martinez