De boekwinkel op vrijdag

Gabriella Carmen Martinez Gabriella Carmen Martinez
24 mrt 2026

Yes, weer een nieuw boek in het healing fiction genre. Even een momentje rust.

In Tokio is er een magische boekwinkel te vinden met koffiebar. Volgens een urban myth wacht hier altijd het perfecte boek op je. We lezen over Fumiya, een student die de winkel bezoekt om een boek terug te vinden voor zijn zieke vader. Alleen vindt hij niet alleen het boek, maar ook een warme gemeenschap.
Fumiya mist de trein en krijgt zelfs een baan aangeboden. Hij leert niet alleen zichzelf kennen, maar ook anderen. Zo vindt hij langzaam zijn plek in de wereld.

Een boek over een boekwinkel met een vleugje magie? Dat is toch een perfect boek voor een boekenliefhebber?! Het boek is hartverwarmend en bevat verschillende thema’s. Zo gaat het boek over jezelf vinden, een persoonlijke groei, maar ook over verbinding en een vleugje magie. Het zijn de kleine momenten die het leven echt magisch maken. Ook dit healing fiction boek voelde weer als een knuffel.
Het verhaal leest makkelijk weg door de eenvoudige en goed te volgen schrijfstijl. De personages zijn herkenbaar en de hoofdpersoon Fumiya sluit je al snel in je hart. Doordat de setting een boekwinkel is, heeft het verhaal direct al een beetje mijn hart gestolen. Het verhaal draait niet om grote plottwist, maar vooral om sfeer en emotie.

4.0★

Meer recensies van Gabriella Carmen Martinez