A war of Wyverns

Gabriella Carmen Martinez Gabriella Carmen Martinez
24 mrt 2026

Na het lezen van het eerste boek, hoopt ik zo op een vervolg. Na het eerste deel bleef ik nog met vragen zitten, die in dit boek beantwoord worden.

Het verhaal van Vivien Featherswallow gaat verder. In het eerste deel kon je lezen hoe er een oorlog is ontstaan doordat Vivien een drakentaal had ontcijfert. Nu is ze een gezocht rebel en wordt ze opgejaagd door de regering. Wie kan ze nog vertrouwen?

Vivien zoekt antwoorden en reist af naar een van de verre eilanden om een magisch drakensoort te vinden. Zullen zij het antwoord zijn op het einde van de oorlog? Vivien raakt verstrikt in politieke en morele dilemma’s. Elke keuze zal invloed hebben op mensen, maar ook op de draken. Wie moet ze redden? Hoe ver zal ze gaan?

In dit boek wordt de wereld en de strijd verder uitgewerkt. De opbouw van de wereld en de draken is duidelijk verwoord. Je krijgt als lezer het gevoel dat de draken echt bestaan. De onrust die tijdens het verhaal opbouwt en de keuzes die Vivien moet maken, zorgen voor een blijvende spanning in het verhaal. Vivien is een sterk en krachtig personage. Niet alleen is zij het gezicht van de rebellen, maar ook heeft ze persoonlijk een strijd te voeren. Ze twijfelt aan haar identiteit, want wie is Vivien nou eigenlijk? Is ze alleen een vertaler, of toch meer? Ze heeft een strijdlust, maar ook een schuldgevoel die ze met zich meedraagt. Naast oude bekende, maken we ook kennis met nieuwe personages. Het verhaal blijft levendig en interessant. Hopelijk komen er nog meer boeken van deze auteur.

In het nawoord staat dat dit boek geïnspireerd is op verschillende echte historische gebeurtenissen. In het nawoord wordt hier ook bij stil gestaan. Door dit te weten, heeft het boek nog meer indruk op mij gemaakt.

4.0★

Meer recensies van Gabriella Carmen Martinez