Bandieten en broodmessen

‘Bandieten en broodmessen’ is het derde deel in de cozy fantasie-serie ‘Legendes en lattes’. Ook dit boek is weer genieten.

Het verhaal gaat over Fern, ze is een ratkin die een boekwinkel heeft. Ze wil haar leven een andere wending geven en verhuist naar Thune. Daar opent ze een winkel naast het koffiezaakje van haar oude vriendin Viv. Alleen wordt ze na een dronken avond wakker in de wagen van een legendarische krijger, een chaos-goblin met een bestekverslaving en een kater, ver van huis. Terwijl Fern de weg naar huis probeert te vinden, belandt ze in een avontuurlijke roadtrip en komt Fern er achter wie ze echt is.

De matchende sprayed edges zijn al tof om te zien, maar dan is er ook nog het binnenwerk. Er is een plattegrond te vinden, maar er zit ook een prachtige kleuren illustratie in het boek. Ik vind het fijn om af en toe een cozy fantasy boek te lezen en even te genieten van de omgeving. Want in dit boek komt de omgeving gewoon tot leven.

Het verhaal is levendig en duidelijk geschreven, waardoor de mystische wezens goed voor te stellen zijn. Hoewel het verhaal luchtig is, zit er ook een diepere betekenis in het boek. De ontwikkeling die een personage doormaakt bijvoorbeeld is hier een goed voorbeeld van. Zo gaat het om ontdekken, maar ook over accepteren. De zoektocht naar je eigen identiteit staat in dit boek centraal.

4.0★

Meer recensies van Gabriella Carmen Martinez