Metal Slinger

Gabriella Carmen Martinez Gabriella Carmen Martinez
24 mrt 2026

Het verhaal gaat over Brynn. Brynn kijkt haar hele leven uit naar het moment dat ze een bezoek mag brengen aan de jaarlijke markt van de Kenta. De Kenta is het volk dat de Alaha ooit heeft gedwongen naar een leven op het water. Alaha wonen ver van het vasteland. Een bezoek aan de markt is een belangrijk onderdeel voordat ze haar opleiding afrondt. Alleen loopt het bezoek anders, want ze heeft een vreemde ontmoeting met een soldaat van de vijand. Alleen door haar acties komt het honderd jaar oude vredesverdrag in gevaar.

Terug bij haar thuisbasis komt er onverwachts bezoek. Brynn en haar vrienden zweren elkaar trouw te blijven, maar haar loyaliteit wordt op de proef gesteld. Alleen deze knappe bezoeker zet haar wereld op zijn kop.

De dolk op de voorkant speelt een grote rol in het verhaal. Na het lezen van dit verhaal, vielen mij de kleine luchtbelletjes op die om de dolk heen zweven.
Het verhaal begint met een langzame opbouw, maar dan komen er een aantal plottwist die ik niet zag aankomen. Doordat het verhaal telkens spannend is en een andere kant op geblazen wordt, blijf je als lezer geboeid. Dit boek was boven mijn verwachtingen! En die goodies die ik van de uitgever kreeg, paste bij het verhaal.

Ook al is het een fanasyboek, toch kwam het verhaal geloofwaardig over. Naast de magie, gaat het verhaal ook over verraad en verboden aantrekkingskracht. Door de fijne wereldopbouw kon je het verhaal goed volgen en inbeelden. De personages vond ik ook sterk neergezet en ik ben zo benieuwd hoe het verder met Brynn zal gaan. Het verhaal rondom haar en haar verleden is sterk! De plotwending die hierbij hoort kwam ook als een verrassing. Het einde voelde open en niet helemaal af, daarom ben ik ontzettend benieuwd naar het vervolg. Alleen moeten we daar even op wachten, want in mei 2026 komt de Engelse versie.

Fantasy liefhebbers, ga dit boek lezen. Do I need to say more?

5.0★

Meer recensies van Gabriella Carmen Martinez