Lieve Debbie

Het verhaal gaat over Debbie, een moeder van twee tienerdochters (Lexi en Izzy), liefhebbende echtgenoot en schrijfster van een column. Met haar column ‘Lieve Debbie’ geeft zij al jaren lang adviezen aan vrouwen die haar brieven sturen met vragen. Lieve Debbie geeft wijze raad, maar heeft ook begrip voor de vrouwen. De brieven gaan niet alleen over wasadvies, maar ook over genegeerd of mishandeld worden door je echtgenoot. Lieve Debbie wil deze vrouwen helpen. Alleen gaat het op een dag mis, want Debbie haar eigen leven staat op zijn kop. Beide tienerdochters hebben problemen, haar man heeft geheimen en Debbie zelf raakt haar baan kwijt. Het hele gezin heeft een tracking app of zijn telefoon staan, maar die zorgen alleen maar voor meer problemen. Debbie besluit dat het zo niet langer kan en gaat haar eigen adviezen opvolgen. Ze is uit op wraak.

Soms komen de brieven van ‘Lieve Debbie’ tussen de hoofdstukken door en die adviezen zijn bizar. Hoe verder je in het verhaal komt, hoe meer je te weten komt over de geheimen van Debbie en haar gezin. Doordat je het verhaal vanuit meerdere perspectieven leest (Debbie, haar man Cooper en Harley) kom je steeds meer te weten over hun leven en geheim. Het hoofdonderwerp van het boek vond ik goed verwoord en overkomen. Het verhaal leest door de korte hoofdstukken en spannende schrijfstijl heel erg vlot. Normaal heb je een opbouw waarbij je een einde voelt aankomen of vermoedens heeft, maar in dit boek was het anders. Ik kan natuurlijk niet te veel verklappen, maar het einde voelde gek aan. Niet als een plottwist, maar als een gekke verrassing. Daarom geef ik het boek 3,5 ster.

3.5★

Meer recensies van Gabriella Carmen Martinez

Eén wens. Twee levens. Een onvergetelijke vriendschap. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Een hilarische en spannende donkere romcom met een bloederig randje.

In Broers laat Carolijn Visser via haar familieverhaal zien hoe kunstenaars de behoudende naoorlogse sfeer doorbraken. Lees hier over het Mezza Boek van de Maand.