De Wens

Auteur Heather Morris kent bijna iedereen wel, zij heeft onder andere de aangrijpende boeken ‘De tatoeëerder van Auschwitz’ en ‘De drie zussen van Auschwitz’ geschreven. Toen ik dit boek van Harper Collins kreeg, was ik daarom ook ontzettend benieuwd! Op de achterkant is geen flaptekst te lezen bij dit vooruitleesexemplaar, dus ben ik zonder informatie het boek ingedoken.

Het verhaal gaat over Jesse, een tiener meisje die van gamen houdt. Jesse is ongeneeslijk ziek en heeft een wens: de mensen die zij achterlaat bij elkaar te brengen. Jesse is een positief, liefdevol en wijs meisje met een warm hart.
Deze wens brengt Jesse samen met Alex, zijn leven voelt leeg aan. Maar haar wens om een video-ervaring achter te laten van haar leven, brengt hun samen. Andere mensen kunnen veel van haar wijsheden leren, ze is een voorbeeld voor vele. Ondanks haar vreselijke ziekte en haar strijd, weet ze altijd andere mensen op te beuren en te steunen met haar wijze raad.

Het is een liefdevol, emotioneel maar ook hartverwarmend verhaal. Je voelt de pijn en verdriet, maar ook zeker de liefde voor elkaar. Jesse is een positief, liefdevol en wijs meisje, die in moeilijke tijden zich staande probeert te houden. Het hele boek draait om de wens van Jesse. Je leest over haar en haar situatie, maar ook over de mensen die hierbij betrokken zijn en wat voor impact dat op hun heeft. Dit boek wist mij zeker te raken en zonder spoilers te geven, heb ik aan het einde ook een traantje gelaten. De cover past ook zeker bij het verhaal, waardoor je er anders naar gaat kijken. Naast Jesse, heeft Alex een grote rol in het verhaal. Hij heeft van Jesse kunnen leren, want eerst wat hij stil en teruggetrokken, maar door Jesse is zijn kijk op het leven veranderd.

5.0 ★

Meer recensies van Gabriella Carmen Martinez

Eén wens. Twee levens. Een onvergetelijke vriendschap. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Een hilarische en spannende donkere romcom met een bloederig randje.

In Broers laat Carolijn Visser via haar familieverhaal zien hoe kunstenaars de behoudende naoorlogse sfeer doorbraken. Lees hier over het Mezza Boek van de Maand.