Film me voor kerst
Het verhaal gaat over Mia en Jack. Mia is reporter en helemaal blij wanneer haar kerstproject wordt gekozen als nieuwe format voor Channel 4 Buzz. Alleen kan Mia hier niet lang van genieten, want het programma moet dit kerstseizoen gemaakt worden en niet volgend jaar. Ze zal moeten samenwerken met Jack en laat dat nou net een probleem zijn. Want Mia heeft het niet op Jack, hij is er namelijk verantwoordelijk voor dat Mia al acht maanden single is. En nee, geen happy single. De deadline nadert en de druk neemt toe, kunnen ze dit project tot een succes brengen?
Als eerste wil ik het hebben over het binnenwerk van dit boek, want wat is die leuk! Elk hoofdstuk begint met een bijzondere bladzijde in een donkere kleur met een illustratie van bomen. Door deze donkere gekleurde bladzijde met witte letters springt de bladzijde er echt uit. Daarnaast zijn de e-mails ook echt te lezen als e-mails. Ze hebben namelijk een speciale lay-out.
Het verhaal heeft een dual pov, daardoor beleef je de gedachtes, emoties en gebeurtenissen nog intenser. De personages komen realistisch over en staan voor herkenbare dilemma’s. Hierdoor vond ik het verhaal nog leuker en beter overkomen. Mia en Jack lijken in het begin tegenpolen van elkaar te zijn, maar later in het verhaal blijken ze elkaar goed aan te vullen.
Het is een heerlijk boek om rondom de feestdagen te lezen, want de schrijfstijl is vlot en zit vol met humor. Het boek leest makkelijk weg door de korte hoofdstukken.
Kortom: een heerlijk boek!
4.0★