Ezelsoren en muurbloempjes
Dit verhaal gaat over Evangeline, zij is opgevoed door haar grootouder, werkt als bibliothecaresse en is gek op liefdesverhalen. Alleen heeft ze haar eigen liefdesleven opgegeven. Haar verloofde heeft haar namelijk gedumpt omdat Evangeline een haaraandoening heeft. Maar ze besluit om andere te helpen met hun liefdesleven en gaat voor Cupido spelen doormiddel van liefdesbrieven. Ze probeert de mensen te koppelen door de gelezen boeken te bekijken bij de bibliotheek.
We maken ook kennis met Tai Davis, hij werkt als tattoo-artiest en heeft een reputatie als bad boy. Tai heeft ezelsoren in één van de boeken achtergelaten, maar daarom kan ze hem toen niet minder vinden. Alleen is Tai gefascineerd door haar matchmaker idee en Evangeline zelf, daarom besluit hij een deal met haar te sluiten. Tai zorgt voor meer informatie over de mensen die ze wil gaan koppelen, maar daarvoor moet Evangeline wel een keer met hem op date. Alleen is de match wel dichterbij dan ze denken.
“ᴅᴀᴘᴘᴇʀ ᴢɪᴊɴ ɪꜱ ɢᴇᴡᴏᴏɴ ᴅᴀᴛ ᴊᴇ ᴛᴇɢᴇɴ ᴅᴇ ᴀɴɢꜱᴛ ᴢᴇɢᴛ: “ᴊᴇ ɢᴀᴀᴛ ʜᴇᴛ ᴠᴀɴᴅᴀᴀɢ ɴɪᴇᴛ ᴠᴀɴ ᴍᴇ ᴡɪɴɴᴇɴ.””
De kat in het boek heet Kitty Purry. Alleen deze naam al liet mij glimlachen. De vrolijke cover en gezellige titel deed mij denken dat het een gezellige roman zou zijn. Dit boek is zo veel meer dan alleen een roman, want er zit een dieper thema achter. De hoofdpersoon Evangeline heeft een auto-immuunziekte waardoor ze veel heeft opgegeven en zich verstopt voor de buitenwereld. Ook Tai heeft te maken met veel vooroordelen door zijn tatoeages en reputatie. Zegt uiterlijk alles?Een emotioneel verhaal, waarbij kwetsbaarheid, zelfacceptatie en vooroordelen doorbreken in voorkomt. Ze probeert een voorbeeld te zijn voor andere. Het is heel mooi te lezen hoe Evangeline en Tai zich ontwikkelen. Evangeline komt over als een sterk personage. Haar worsteling en emoties zijn rauw en realistisch, waardoor het mij wist te raken. Ondanks het zware onderwerp, is het boek met een luchtige toon en humor geschreven. Het verhaal is eenvoudig te volgen en vlot geschreven, waardoor het verhaal veel te snel uit is.
Van deze auteur wil ik zeker meer lezen!
4.0★