Een thriller die van kwaad tot beter gaat
Deel 5 van de cold case serie Q, het zevende boek dat ik van Jussi Adler-Olsen lees. Dit is echt één van de betere en dus meteen een favoriet van mij met uiteraard 5 sterren. Marco werkt onder grote druk van zijn oom en vader in een criminele organisatie, die zich weliswaar beperkt tot de kleinere criminaliteit, maar het blijft crimineel.
Marco komt tot inkeer, voordat hij wordt opgepakt en door een rechter corrigerend wordt gestraft en in een gevangenis gedwongen wordt na te denken over zijn misdaden. Dit alles heeft Marco niet nodig om in te zien dat hij de criminaliteit moet ontvluchten. Dat gaat alles behalve slag of stoot, de echte criminelen jagen hem op met alle middelen. Als dan ook afdeling Q met in de hoofdrol Carl Morck zich er mee gaat bemoeien zijn alle elementen ingevuld voor een spannende thriller met een boodschap (op het rechte pad zien te komen).
Ga zo door Jussi, gelukkig heb ik nog een paar boeken van hem op de te lezen stapel liggen.