Grof gebekt, zoals ik Jan Cremer ken
Een eigen levensbeschrijving van Jan's broege jeugd tot en met zijn jong volwassen jaren. Het taalgebruik is niet altijd van hoge kwaliteit, Jan schrijft zoals hij praat; wat in hem opkomst schrijft hij op. Als maar de helft van wat hij schrijft waar is, heef Jan Cremer een enververende jeudd gehad met interessante ervaringen. Jan was en is (denk ik) wars van hierarchische lagen in alles wat hij heeft gedaan. Hij neemt absoluut geen blad voor de mond en is absoluut niet bang om zich in nieuwe avonturen te storten.
Als hij ergens een gulden (het verhaal speelt zich in zijn geheel in het pré-euro tijdperk af) mee verdiende, dan was die nog dezelfde dag al weer besteed en meer. Jan had vaker schulden dan een appeltje voor de dorst.
Een ideala persoon om de economie draaiend te houden. Ook had hij zijn handjes nogal losjes, wat als je dan ook nog een impulsief bent tot precaire situaties kan leiden.
Persoonlijk houd ik niet zo van zo'n levensstijl, daarom is het wel interessant om er over te lezen. Uit mijn jeugd weet ik nog wel dat het een veelbesproken boek was. Het is er niet eerder van gekomen om het te lezen. De 3 sterren geven aan dat dat niet een heel groot probleem is. Daar is mee te leven.