Wel een thriller, niet mijn genre (#2024-30)
Ja, het boek is een thriller, laat daar geen misverstand over bestaan. Maar het is er een van het type waarin geen misdaad wordt opgelost, maar waar je getuige bent van een misdaad.
Het gezin Kim, Rutger en dochter Peru, gaan op een wereldreis van een half jaar. Het is een vervulling van een droom die Rutger al vele jaren heeft gehad. Kim en Peru worden letterlijk in die droom meegetrokken. De eerste maanden kabbelt de wereldreis op een 'bootje' van ~13x3,5 meter voort met de gebruikelijke en daardoor verwachte conflictjes voort. Dat kan natuurlijk niet anders als je permanent op elkaar bent aangewezen. Dit deel van het verhaal is te lang(dradig). Het wordt pas interessant als het noodlot op een nacht toeslaat (we zijn dan al ongeveer halverwege het boek). vanaf dan zijn we getuige van een misdrijf dat dus ook niet hoeft te worden opgelost. we weten van begin af aan wie er schuldig aan zijn.
Het boek leest wel lekker makkelijk en je vliegt er doorheen, dat dan weer wel. Het verhaal besteed ook nog aandacht aan de nazorg; het leven na de misdaad en dat vind ik dan weer wel een pluspunt!