Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Beklemmende dystopie

Gerard van den Akker 21 augustus 2018
In deze korte novelle schetst Holslag een dystopische wereld die mij erg aan 'The Matrix' deed denken. Waar de eerste helft van het verhaal nog een simpele maar toch wel vreemde ondervraging lijkt te zijn, duikt er met elke volgende pagina toch meer op en wordt het geheel beklemmender en dystopischer. Zoals in zijn andere werk is het een verhaal dat vooral op psychologie en gevoelens leunt: een manier van vertellen die Holslag erg goed beheerst. Met dit verhaal laat hij zijn kracht zien. Mocht je willen weten of zijn schrijfstijl je aanstaat, dan kun je je met dit boekje geen buil vallen.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Gerard van den Akker

Gesponsord

Leen (27) zit gevangen in een kelder. Pas als hij zelf begrijpt waarom, zal zijn moeder hem vrijlaten. Literaire thriller. Spannend en aangrijpend. Vakantietip!

Stemmen laat de kracht van taal laat zien. Bijzonder knap hoe Boekwijt erin slaagt warmte en kou en hoop en verdriet in enkele zinnen te vangen.