In afwachting van deel 2
'il Circolo' is het 2de boek van Marja Boomstra, een spannend psychologisch verhaal. Ik vind het geen echte thriller, ook geen recherche-onderzoeken maar een goed verhaal waarbij je aan het einde met een groot vraagteken zit.
In het begin vond ik het hoofdpersonage Lotte nogal naïef en kon ik er niet bij hoe gemakkelijk ze zich laat overtuigen door haar gedetineerde patiënt. Later heb ik mijn mening wel moeten wijzigen.
Het is een verhaal over bedrog, leugens, wraak, kortom ongezonde maffia-toestanden.
Net als haar 1ste boek, schrijft de auteur ook nu weer op een vlotte manier. Halverwege het verhaal vond ik het niet echt makkelijk begrijpbaar maar het komt wel weer goed in het laatste stuk van het boek. Mijn verrassing was wel groot dat er blijkbaar een 2de deel zal volgen. Hopelijk duurt het niet te lang ;-)