Verbluffend!
Bluf een roman dat op waargebeurde feiten is gebaseerd!
Willem van Vught heeft een minnares Violet Veniers en het lichaam van haar man Joris Lenaerts wordt onder verdachte omstandigheden gevonden.
Ze vinden het lichaam in een kanaal terwijl Joris een uitermate goede zwemmer was.
Willem wordt nu van die moord verdacht, maar op slinkse wijze kan hij alles recht praten en zegt Willem dat hij een grote miljoenenfraude heeft gepleegd bij de verzekeringsmaatschappij waar hij werkt.
Daarvoor komt hij in de gevangenis terecht. Hieruit gekomen slaat hij weer een slag, maar dan met Gijs Vesper die hij in de gevangenis heeft ontmoet.
Hij wil wat geld lenen en de vrouw van Gijs Vesper schrijft een cheque uit, maar op Willem zijn manier komen er ongevraagd een paar nullen bij..
En Willem verdwijnt dan van de radar...
Wat een Bluf moet je dan hebben..of is het overtuigingskracht en een dosis geluk...
Bij Willem is het van alles wat..zijn charme en zijn rijkdom, zo ook zijn overtuigingskracht en niet te vergeten zijn doel om heel rijk te worden!!
Dit verhaal lees je met een glimlach omdat er ook zoveel met humor is beschreven, iets dat ik nog niet eerder heb gelezen.
En écht gebeurd...terwijl het toch eigenlijk hilarisch is als iemand zo goed en knap is dat hij écht iedereen om de tuin heeft geleid.
Willem, zo'n figuur vergeet je niet gauw meer na het lezen van dit boek Bluf!
Dat heeft Guy Prieels voortreffelijk gedaan om op waargebeurde feiten hier een geweldig verhaal van te maken!
Deze taal spreekt tot ieders verbeelding “De twee flinke knapen onder haar blouse – Vrijheid en Blijheid – enkel bedwongen door een nietig lapje textiel, dansen losjes voor haar uit.”
En dit is maar een voorbeeld van de vele zinnen die passeren in dit boek!!
Geweldig en amusant en heb het met heel veel plezier gelezen!!
Guys Prieel je hebt er een fan bij en zal zeker andere boeken van je lezen!
En dit boek krijgt 5 ***** of is dit Bluf?