Advertentie

De insteek van het verhaal, waarbij alles vanuit het gezichtspunt van de orcs wordt verteld, leek mij vernieuwend en veelbelovend. Ik bleef qua uitwerking echter wat op mijn honger zitten. De Orcs werden gewoon té menselijk voorgesteld. Neem de letterlijke verwijzingen dat je met Orcs te maken hebt weg uit de tekst en je houdt eigenlijk een heel klassiek verhaal over.
Het verloop van het verhaal zelf was bovendien ook niet zo erg boeiend: heel veel gevecht scenes. Zoveel dat het verhaal zelf erin verdrinkt.
Pluspunt is wel dat de auteur echt wel weet hoe hij een goede gevecht scene moet schrijven. Deze zijn flitsend, beeldend en vol actie.
Voor de rest is het een verhaal van een groep zeer menselijke orcs die alles op alles zetten om een aantal mysterieuze objecten te pakken te krijgen waarvan niemand lijkt te weten wat ze precies zijn of doen. Ze reizen van hot naar her en slachten zo wat iedereen die op hun pad komt af.
Ik hoop dat het vervolg van het verhaal wat meer duidelijkheid zal brengen en een nieuwe impuls aan het verhaal zal geven

Reacties op: Hopelijk brengt deel 2 een nieuwe impuls

13
Orcs 1 - Beschermheer van het licht - Stan Nicholls
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker