Nergens voelt de wereld zo uitgestrekt en eindeloos als in de outback van Australië
De outback lijkt eindeloos, en de familiebanden zijn stevig verankerd, vooral als generaties lang op dezelfde plek wonen. Dit verhaal, dat zich afspeelt in West-Australië in 1958, neemt je mee naar een andere wereld.
De normen en waarden voelen beperkter en schaamte speelt een grote rol. Ook de omgeving, de hitte, de droogte en de ongereptheid maakt het leven in de outback genadeloos. Het verhaal is prachtig, maar voor mijn smaak te langzaam en uitgebreid.
Wanneer Matt bij een auto-ongeluk zijn broer en vader verliest, verandert zijn leven volledig. Zijn kans om het familiebedrijf achter zich te laten vervliegt daarmee. Uiteindelijk blijft hij alleen achter met zijn moeder, zijn zus en later zijn neefje Andy, op hun schapenfokkerij Meredith Downs.
Dit boek wil je lezen als:
Je meer wilt weten over het leven in de Australische outback
Je verrast wilt worden door unieke personages
Je houdt van verhalen over familiegeschiedenis
Je geniet van boeken waarin het landschap bijna een karakter op zich is.
De personages maken dit boek echt bijzonder. Andy met zijn gouden hart, Pete de kangoeroejager, Bonnie die voor mij als een frisse wind voelde en Myrtle de bemoeizuchtige en ongelukkige vrouw die soms iets te veel tijd heeft. Deze mensen en hun verhaallijn maken het boek levendig, ondanks het langzame tempo.