Een betoverend magisch boek dat alle genres omarmt

Greengirlreads 02 december 2025
Met de gezellige buddyread van @Ilonaslevenbijls dook ik deze keer in een betoverend magisch boek dat alle genres omarmt, van thriller tot roman en fantasy. Als boekenjunkie kan ik je vertellen, er is weinig dat zo bevredigend is als een verhaal over boeken zelf!

Cassie, een boekenwinkelmedewerker en fervent lezer, heeft haar liefde voor boeken geërfd van haar opa, die haar alleen heeft grootgebracht. Hoewel ze haar opa al een aantal jaar moet missen, heeft ze toch een fijn leven opgebouwd.
Op een avond overlijdt haar vaste klant, meneer Webber, in de boekenwinkel. Wanneer Cassie zijn spullen verzamelt vindt ze een boek met op de eerste pagina een boodschap voor haar van meneer Webber, dat het boek voor haar is. Ook staat er in dit boek 'Dit is Het Boek der Deuren. Hou het in je hand en elke deur is iedere deur.’

Al snel realiseert Cassie zich dat Het Boek der Deuren magisch is en haar naar elke plaats, tijd op de wereld kan brengen Samen met haar huisgenoot Izzy maakt ze de eerste avond prachtige reizen naar Venetie, een dakterras van een sjiek hotel. Maar haar avonturen worden verstoord wanneer mensen die bekend zijn met de magie van de boeken haar achtervolgen en alles proberen om het boek van haar af te nemen.

Gelukkig komt Cassie hulp tegen uit onverwachte hoek: een andere bezitter van magische boeken vertelt haar dat ze zelfs door de tijd kan reizen. Cassie besluit terug te reizen in de tijd om haar geliefde opa nog eenmaal te zien, een scène die me eerlijk gezegd niet onberoerd liet. Een emotioneel en kort weerzien voor Cassie dat me echt raakte.

Dit boek volgt een meeslepend tempo, en ik was geboeid tot aan het einde. Alle stukjes vallen perfect op hun plek, en er zijn talloze 'aha'-momenten in dit verhaal. Na het lezen ervan ben ik meteen op zoek gegaan naar nog meer boeken van Gareth Brown, maar tot mijn verrassing bleek dit zijn debuut te zijn! Ik kan niet wachten om te zien wat hij nog meer in petto heeft.

Meer recensies van Greengirlreads

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.