Een heerlijk winterboek vol charme, romantiek, humor en warmte.
Ben jij een liefhebber van die heerlijke Hallmark kerstfilms waarin iemand een familiebedrijf moet redden en waarin je helemaal opgaat in de feelgood sfeer? Dan zal dit boek je absoluut aanspreken! Het deed me enorm denken aan zo’n film.
Mirren is al een tijdje niet gelukkig met haar baan en haar kleine studio in Londen. Ze voelt zich vastgeroest en een romance? Dat is al even geleden. Haar laatste was een flirt met de knappe Theo, een boekexpert, tijdens een zoektocht samen naar een antiek boek. Maar na hun samenwerking verdwijnt hij ineens van de radar. Het boek dat Mirren uit eindelijk vindt komt terecht in het British Museum, met Mirren als vindster.
Dit is precies de reden dat Jamie, een Schotse man, haar weet te vinden. Hij biedt haar vlak voor kerst een baan aan om hem te helpen een bijzonder boek in Schotland terug te vinden. Mirren reist met de Caledonian Sleeper trein naar de Schotse Hooglanden. Wat volgt is een magisch avontuur vol boeken, geheimen en romantiek in een kasteel met 36 kamers, waar overal boeken, boeken en boeken te vinden zijn!
Dit boek wil je lezen als:
je graag over boeken in boeken leest
je toe bent aan een luchtige romance feelgood
je houdt van kastelen
je ook een aga-fornuis in je keuken wilt
je wegdroomt bij dikke pakken sneeuw
Wat heb ik genoten van dit boek! Normaal gesproken is het voor mij wat vroeg voor een kerstverhaal, maar dit boek laat je rustig in de juiste sfeer komen. Bonnie, de beheerder van het huis, kookt de heerlijkste wintergerechten, het kasteel en de boeken zie je zo voor je, en die sneeuw… daar kon ik echt in verdwijnen.
Dit boek wil je lezen als:
je graag over boeken in boeken leest
je toe bent aan een luchtige romance feelgood
je houdt van kastelen
je ook een aga-fornuis in je keuken wilt
je wegdroomt bij dikke pakken sneeuw