Realistische soap met glamour
De weddingplanner las ik met de boekclub van @ilonaslevenbijls, mijn allereerste Danielle Steel. En eerlijk gezegd? Het leest echt lekker weg! In een weekend ben je er zo doorheen.
Dit wil je lezen als:
je dol bent op bruiloften
als je wil lezen over het starten van een gezin in alle vormen
je zelf een tweelingzus hebt
je gelooft in ware liefde
als je wil lezen over een 40+ vrouw die alles op orde lijkt te hebben
Dit boek is een luchtige mix van glamour, een snufje drama en actuele thema’s. Als je, net als ik, Danielle Steel vooral kent van die nostalgische, tranentrekkende woensdagavondfilms, zou ik haar boeken echt een kans geven. Het is perfect leesvoer voor tussendoor, of je nu in de tuin zit, op het strand ligt of gewoon lekker op de bank ontspant.
Wat me opviel, en mij een beetje aan irriteerde, is dat er veel herhaling in het boek zit. Dat is typisch voor de schrijfstijl van Danielle Steel, zoals ik van de kenners in onze boekenclub heb gehoord, maar het maakt het ook makkelijk om het verhaal weer op te pakken. Het is geen typische feelgood, zoals iemand uit onze leesclub al opmerkte; het leest als een soap, maar dan met nét iets meer glamour.
Dit wil je lezen als:
je dol bent op bruiloften