Meer dan een Feelgood

Greengirlreads 16 december 2025
Ben je op zoek naar een kerstboek dat meer is dan een feelgood?
Dan is 'Zoals kerst bedoeld is' zeker een aanrader. Dus ga er voor zitten met een warme choco.

Dit verhaal draait helemaal om familie. Dit is geen standaard kerstboek waar iemand naar een dorpje gaat en de boel redt en verliefd wordt.
Begrijp mij niet verkeerd dit soort boeken vind ik heerlijk. Maar dit boek pakt het even anders aan.

Elena, de hoofdpersoon, runt sinds een jaar een koffiebar in Amsterdam en is hier super druk mee. Werk waar ze van geniet en waar ze nog vrolijker van wordt wanneer de knappe klant 'Meneer S.' langs komt. Collega Mascha, duwt Elena elke keer subtiel richting Meneer S.

In de familie app is vader is al vanaf oktober bezig om iedereen bij elkaar te krijgen voor kerst. Zus Anouk is oververmoeid door haar gezin en werk als juf, creatieve broer Daan reageert vaker niet dan wel, en oma... die hoort er natuurlijk ook bij. Wanneer in december eindelijk iedereen reageert, blijkt vader een cottage in Engeland te hebben geboekt en verwacht hij de hele familie voor de kerstdagen. Om iedereen echt bij elkaar te krijgen, laat vader weten op kerstavond iets belangrijks te willen delen.

De personages in dit boek voelen echt en menselijk aan, met zowel mooie als minder perfecte kanten.

Dit boek wil je lezen als:

• je houdt van verhalen vanuit verschillende perspectieven

• 'The Holiday' een van je favoriete kerstfilms is

• graag romantiek leest zonder smut

• als je wilt lezen over een oma met twee aanbidders

Dit boek las ik met de boekenclub op insta van ilonaslevenbijls en tijdens de nabespreking was vannessa_thuyns zelf aanwezig. Ze had het leuke nieuws dat ze nu al weer bezig is met een kerstboek voor volgend jaar!
Daar kijk ik nu al naar uit!

Meer recensies van Greengirlreads