Ideaal voor zorgverleners

Gundiscover 19 september 2025
In dit boek leren een bejaarde Hagenaar en een bejaarde Hagenees elkaar kennen.
Wist je dat er een verschil is tussen een Hagenaar en een Hagenees?
Een Hagenees is iemand die in Den Haag is geboren en getogen.
Een Hagenaar komt van elders maar woont later in Den Haag.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Samen besluiten ze hun bucketlist af te werken, wat leidt tot de meest hilarische avonturen.
Ik heb zó vaak luidop moeten lachen tijdens het lezen. Soms zelfs écht zitten schokschouderen van het lachen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
‍Iedereen die in de ouderenzorg werkt of gewerkt heeft, gaat de situaties in dit boek zeker herkennen. De situaties zijn zo treffend beschreven dat ik vermoed dat Hillebrandt óf zelf ervaring in de sector heeft, óf zich ongelooflijk goed heeft laten informeren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De schrijfstijl maakt dat je alles zo voor je ziet. En dan gebeurt het vanzelf: je mondhoeken krullen omhoog en je blijft met een glimlach verder lezen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het verhaal gaat niet alleen over humor, maar ook over vriendschap, eenzaamheid en relaties. Het is warm, ontroerend én komisch tegelijk. Een boek waar ik me geen seconde mee verveeld heb. Helemaal anders dan wat ik gewoonlijk lees, maar voor mij meer dan geslaagd.

Meer recensies van Gundiscover