Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Zomers vakantieverhaal

Hannie 15 mei 2024
Nadat Melissa door Justin verlaten is, omdat hij iemand anders ontmoet had, vertrekt ze in een opwelling naar Barcelona. Daar heeft ze een B&B gehuurd voor een maand, wat haar de tijd geeft om werk en een definitieve verblijfplaats te zoeken. Maar eenmaal daar aangekomen wacht haar de volgende onaangename verrassing. Rafael, van wie het appartement is, keert een maand eerder terug. Ana, zijn moeder, die de verhuur van zijn appartement zou regelen, heeft zich een maand vergist in de datum.

Rafael is bereid haar te helpen en biedt haar een baan aan. Na enig nadenken neemt ze dat aanbod aan en ze gaat na een dagje met Rafael door Barcelona getrokken te hebben, werken als excursieleidster bij het reisbureau dat in het bezit is van Rafael. Ook is hij eigenaar van enkele horecagelegenheden en daar maakt ze kennis met Manoela, die serveerster is, en Diego, goede vriend van Rafael en tevens een ongelofelijke charmeur. Zal Melissa hier haar bestemming vinden?

Bestemming Barcelona is een kort verhaal dat in snel tempo veel vertelt over de bezienswaardigheden van de stad. Maar ook lezen we hoe het Melissa vergaat na haar overhaaste vertrek uit Nederland. Zal ze zich ooit nog durven openstellen voor de liefde? Toch raakt ze gecharmeerd van Diego en ook Rafael laat haar niet onberoerd.

Lianne Reijntjes heeft een vlotte en prettige schrijfstijl. De tekst is rijkelijk voorzien van wat Spaanse zinnen, maar door de context is duidelijk wat bedoeld wordt. Tijdens het lezen word je ook meteen enthousiast over het zonnige Spanje, de zonnige stranden en het bruisende leven in Barcelona. Dat weet de auteur prima te bewerkstelligen. Jammer, dat het verhaal zo snel uit is. Ik was graag meer te weten gekomen over Melissa en haar avonturen.

De personages zijn goed neergezet. Al vrij snel heb je door hoe het verhaal af zal lopen. Toch haalt dat niet de spanning eruit, want er komen nog wel een paar leuke plotwendingen in voor. Kortom, Bestemming Barcelona is een heerlijk feelgoodverhaal over zon, zee, strand en natuurlijk de liefde.

Deze recensie is ook te lezen op indeboekenkast.com.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Hannie