Heerlijke zomerse feelgood!

“De best zomer ooit” is de nieuwste feelgoodroman geschreven door Sarah Morgan. Ze schreef al tientallen romans, waarvan in totaal meer dan 21 miljoen exemplaren werden verkocht. In “de beste zomer ooit” volgen we Nicole, een beroemde actrice die vlucht voor een schandaal die haar leven op de kop zet. Ze duikt onder bij haar beste vriendin Milly, al moet ik zeggen jeugdvriendin want de laatste anderhalf jaar was er geen contact meer tussen de twee. Juist in de tijd dat Milly haar beste vriendin wel heel erg nodig had, liet Nicole haar vallen. Milly twijfelt, maar biedt Nicole toch een toevlucht in haar kleine idyllische boothuis. Milly haar man verliet haar voor een veel jongere vrouw en blijft samen met haar dochter Zoë achter. De vrouwen proberen hun vriendschap nieuw leven in te blazen en dat lijkt aardig te lukken. Alleen draagt Nicole een geheim met zich mee dat alles misschien wel weer kan verpesten. Kan hun hernieuwde vriendschap dit obstakel overleven?

Milly stort zich na het vertrek van haar ex-man vooral op haar werk. Ze is eigenaar van vakantiepark Forest Nest, dat ze overnam van haar moeder. Je waant je tijdens het lezen tussen de vakantiewoningen, het boothuis, de heuvels en het schilderachtige meer. Je voelt de rust van de prachtige natuur gewoon zelf ook tijdens het lezen. Het leuke is dat je aan Milly haar kant, vier generaties vrouwen volgt, Milly en haar dochter Zoë, maar ook Connie (Milly’s moeder) en Oma Peg (Milly’s oma). De warme band tussen deze vrouwen en de soms hilarische, herkenbare en fijne gesprekken die ze voeren geven dit boek net even iets extra’s. Zo mooi hoe ze er voor elkaar zijn en het beste willen voor elkaar. Nicole is altijd alleen geweest, zij had geen steun van haar moeder, gelukkig had ze wel altijd Milly (en haar achterban). Daarnaast lees je ook over de keerzijde en de nadelige gevolgen van roem. Mensen geloven soms echt alles, er zijn maar weinig mensen die door vooroordelen heen kunnen kijken.

De schrijfstijl van Sarah Morgan is sfeervol, liefdevol, grappig, vermakelijk, warm en verslavend. Het verhaal is moeilijk aan de kant te leggen, het heeft je al snel na het starten in zijn greep. Juist ook omdat de auteur het geheim niet direct bloot geeft en je dus nieuwsgierig blijft naar wat hier nu precies voorgevallen is. Een heerlijk feelgoodverhaal dat zich afspeelt in een small town, dat vooral draait om het opnieuw vinden van je plekje nadat je gedwongen afstand moet doen van je oude vertrouwde plekje. Jezelf opnieuw uitvinden, blij zijn met wie je bent, kiezen voor de dingen die jij belangrijk vindt in het leven, familie, goede vriendschappen en een vleugje romantiek. We zijn allemaal mensen en daarbij maken we allemaal weleens verkeerde keuzes, dat hoort nu eenmaal bij het leven. Fouten kun je altijd proberen recht te zetten! “De beste zomer ooit” is een aanrader voor alle Sarah Morgan fans en als dit je eerste boek van deze auteur is, dan kun je voorlopig nog vooruit met alle andere geweldige titels die al verschenen zijn.

Meer recensies van HeavenLeighBooks