Een heerlijke, verslavende en vermakelijke serie!
“The songbird & the heart of stone” is het eerste deel van het schaduwwezen-duet, geschreven door Carissa Broadbant. Het is een begin van een nieuw verhaal binnen de Kronen van Nyaxia-serie. In dit verhaal volg je Mische, de beste vriendin van Raihn, die de hoofdrol vertolkte in de eerste duologie uit de serie (the serpent & the wings of night). Voordat je start aan dit verhaal, moet de andere duologie wel eerst gelezen hebben, want je mist teveel informatie als je dit niet gedaan hebt. Mische is dus geen onbekende, maar toch weet je nog vrij weinig over haar. Al weet je wat ze aan het einde van de eerste duologie gedaan heeft en dat het verhaal daar dus zeker nog niet klaar is.
Mische verloor alles toen ze gewent werd tot vampier (haar thuis, haar menselijkheid, haar vrienden en familie en daarbovenop, ook de liefde van de Zonnegod Atroxus). Nu is ze tot dood veroordeeld voor de moord op de schaduwprins. Mische wordt gered door Asar, de bastaardprins van het huis van Schaduw, omdat hij haar nodig heeft voor een levensgevaarlijke missie. Hij kreeg een opdracht van Godin Nyaxia en zal daarvoor moeten afreizen naar de onderwereld. Een wereld vol verraderlijke beproevingen, schimmen, kolossale beesten en wraakzuchtige geesten uit hun verleden. Mische is een schaduwwezen maar heeft dit altijd onderdrukt, alleen zal ze haar duistere kant los moeten laten om ooit kans te maken deze missie te overleven.
De schrijfstijl van Carissa Broadbent is vermakelijk, spannend, beklemmend, meeslepend en verslavend. Eenmaal begonnen in dit verhaal, is het gewoon niet meer aan de kant te leggen. Je moet weten hoe het afloopt, je twijfelt aan alles en iedereen en je moet weten wat er nu precies allemaal speelt en welke geheimen iedereen heeft. Er sluimert iets, maar je kunt er niet precies je vinger opleggen wat dit nu precies is. Mische en Asar slepen beide nogal wat rotzooi uit het verleden mee waarmee ze behoorlijk worstelen en waarmee ze moeten leren om te gaan. Echt een pluspunt dat je flashbacks leest uit Mische haar verleden waardoor het verhaal nog meer vorm krijgt. De wereldopbouw is naar mijn mening een stuk uitgebreider dan de eerste duologie, omdat je een gehele nieuwe wereld ontdekt, die in niks lijkt op de mensenwereld. Je leest over de neerdaling en Morthryn en stukje voor stukje komt alles voor je ogen tot leven. Het enige nadeel aan dit boek is, dat het tweede deel nog niet verschenen is. Ik hebt het nu nodig! Gelukkig schiet het einde van de maand al op en hoef ik niet heel lang meer te wachten.