Nieuw avontuur van Bob Popcorn.. Deze verhalen gaan gewoon nooit vervelen!
Ken jij Bob Popcorn al? Hij is leukste en meest opvliegende maiskorrel die er bestaat. Hier thuis vinden wij Bob Popcorn geniaal, direct vanaf het eerste boek waren wij fan. Eerder verschenen er al vijf boeken voor beginnende lezers en een tof prentenboek “Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen” voor kinderen vanaf ongeveer vier jaar oud, vol maiskorrel-mindfulness. “Bob Popcorn en pittige poppie” is het alweer het zesde deel over de maiskorrel Bob (die ECHT altijd honger heeft) en zijn vriendinnetje Karamella. Bob zijn woede-uitbarstingen brengen hem en de anderen zo af en toe flink in de problemen, Bob en Karamella mogen namelijk niet ontdekt worden, de meeste mensen denken dat ze speelgoedjes zijn. Maar er zijn ook een aantal mensen die precies weten hoe de vork ik de steel zit. Ellis vond Bob doordat ze een maiskorrel in de magnetron deed en *plop*, daar was Bob. Ondertussen weten we door de voorgaande boeken al aardig wat over Bob, Karamella en de andere levende maiskorrels.
Bob heeft vaak pech en door de situaties die zich voordoen, kan hij soms niet anders dan ontploffen. In dit boek gaan Ellis en Dante logeren bij Tante Josefien in Parijs en Bob en Karamella mogen mee. Josefien stopt onderweg eerst bij een kerkje, vol met kunst. Via de kunst komen ze erachter dat er waarschijnlijk nog een levende maiskorrel bestaat, een snoepie-doepie-poepie-kleintje. Karamella en Bob zijn vastbesloten dit piepkleine maiskorrel-meisje te vinden. Josefien brengt ze vervolgens naar een blokhut in het bos en daar ontmoeten ze al snel: Poppie. Laat Poppie nu nog vaker ontploffen dan Bob (ojee). Bob doet ontzettend zijn best een goede grote broer te zijn voor Poppie. Ondertussen aast baron de Bonbon ook nog eens op het mooie bos, om er een klimpark van te maken. Ze moeten iets doen om hem tegen te houden. Ellis hoopte zo op een normale vakantie, maar met Bob in de buurt bestaat normaal nu eenmaal niet.
De schrijfstijl van Maranke Rinck is vermakelijk, vol humor, vlot en speels. Voor je het weet is dit verhaal ook weer uit, maar gelukkig verliest het niet zijn charme na één keer voorlezen. Je kunt het dus gerust meerdere keren voorlezen, of zelf lezen, het blijft leuk! Het boek staat van voor tot achter bomvol met toffe kleine zwart/wit illustraties van Martijn van der Linden. De tekst en de illustraties sluiten perfect op elkaar aan en daar waar dit nodig is vullen ze elkaar nog extra aan. De tekstballonnen laten het verhaal ook in de illustraties doorlopen en tot leven komen. Je hoort Bob gewoon hardop praten, tegen zichzelf of tegen Ellis. “Bob Popcorn en pittige Poppie” is een geweldig verhaal dat kinderen/beginnende lezers (en ouders) heel veel leesplezier zal gaan bezorgen. Het is weer een vermakelijk verhaal vol humor en een beetje spanning, over vriendschap, elkaar helpen en samenwerken. De boeken van Bob Popcorn horen absoluut in elke schoolbibliotheek te staan.
Bob Popcorn is onderdeel van de tijgerlezen boeken van uitgeverij Querido.
Bob Popcorn is onderdeel van de tijgerlezen boeken van uitgeverij Querido.