Grappige en knotsgekke graphic novel voor beginnende lezers

HeavenLeighBooks HeavenLeighBooks
8 mrt 2026

“Evil Duck en de veer van fortuin” is een grappige en krankzinnige jeugd graphic novel, geschreven en geïllustreerd door Chris Judge. Het is een boek uit de tijgerlezen-serie van uitgeverij Querido ontwikkeld voor beginnende lezers. De Graphic novel bestaat uit 213 pagina’s en is volledig in kleur. Het is een kleurrijk geheel en het leest heel prettig, vlot en gemakkelijk weg.

Het begint allemaal met een dubbele pagina, met daarop alle personages (wie is wie). Dan maken we een tijdsprong terug de tijd in. Je reist naar het moment dat Evil Duck de veer van fortuin gevonden heeft en er gevaarlijk plannen mee heeft. Gelukkig steekt Dappere Daan daar een stokje voor. In het nu: ontdekken Flo en Eddie dat hun opa een geheime superagent is en laten ze per ongeluk zijn aartsvijand ontsnappen. Ojee, kunnen ze deze mega schurk weer te pakken krijgen voordat het te laat is?

De schrijfstijl van Chris Judge is vermakelijk, knotsgek, een beetje chaotisch, spannend, grappig en kindvriendelijk. Het zijn allemaal korte en bondige zinnen, die eenvoudig weglezen en goed te begrijpen zijn. Je moet het eigenlijk zien als een soort stripboek, alleen is het veel lager en is het een doorlopend/compleet verhaal. Door de vele illustraties komt het verhaal voor je ogen tot leven en zullen kinderen zich daardoor nog beter kunnen inleven. Het staat vol met grappige (verzonnen) woorden en het bevat ook nog eens leuke gadgets. Het is helemaal van deze tijd en kinderen (ook degene die minder dol zijn op lezen) zullen smullen van dit verhaal.

In april (2026) verschijnt er een nieuw deel, waarin Evil Duck machtiger probeert te worden. En je maakt kennis met Ed Quackers, de mysterieuze nieuwe popster uit Eenderdams.

Meer recensies van HeavenLeighBooks