Een echt familie verhaal!

HeavenLeighBooks 17 december 2025
“Zoals kerst bedoeld is” van Vannessa Thuyns is één van de meest hartverwarmende en sfeervolle kerstboeken die ik ooit las. De chaotische en lieve Familie de Koning (en aanhang) gaan absoluut een plekje in je hart weten te veroveren. Sinds de moeder van Elena, Daan en Anouk is overleden drie jaar geleden voelt de kerst meer als een verplichting dan als een feest. Dit jaar besluit hun vader het anders aan te pakken en hij boekt een cottage in een Engels dorpje. Hij wilde de nostalgische en knusse kerstsfeer terugbrengen en de kerstvakantie doorbrengen met de mensen die hij lief heeft, net als vroeger. Niemand zit er bepaald op te wachten, maar als hij aankondigt iets belangrijks te vertellen te hebben, moeten ze wel. En heel misschien is dit wel precies wat iedereen even nodig heeft.

Wat zo enorm fijn is aan dit verhaal is dat iedereen zich wel kan identificeren met één van de personages. Het is een familie met vele verschillende persoonlijkheden en niemand is perfect. Iedereen heeft zo zijn problemen waarmee ze worstelen, maar ondanks de verschillen, zijn ze er toch allemaal voor elkaar. Dit verhaal is echt een ultiem familie boek, vol met liefde en alle perikelen die bij familie horen. Elk personages is op zijn plek in dit verhaal en draagt op zijn eigen manier een steentje bij aan het grote geheel. Natuurlijk mag ook een prettige dosis romantiek niet ontbreken, want een beetje zwijmelen hoort er nu eenmaal echt bij!

Het verhaal is geschreven vanuit drie perspectieven, waardoor je vanuit verschillende hoeken het verhaal mee krijgt. Zo lees je wat verschillende personages denken en voelen, waardoor je je veel beter kunt inleven in de situaties en de keuzes die ze maken. De schrijfstijl van Vannessa Thuyns is vermakelijk, lief, hartverwarmend, verslavend en sfeervol. Na het lezen van de eerste hoofdstukken heeft het verhaal je gewoon in zijn greep en is het enige dat je wilt: doorlezen! Dit boek is ideaal om deze kerstvakantie in één ruk uit te lezen! Pak een lekker beker warme chocolademelk (vergeet de slagroom niet), koekje erbij, kaarsje aan, dekentje en gaan met die banaan! Bedank mij later maar!

Meer recensies van HeavenLeighBooks