Wegwijzer voor (hoog)gevoelige kinderen en hun ouders..

HeavenLeighBooks 14 november 2025
“Golven in mijn hoofd” is een wegwijzer voor (hoog)gevoelige kinderen en hun ouders. Het is een boek voor iedereen die weleens het gevoel heeft dat de wereld net iets harder binnenkomt. Voor iedereen die weleens een druk/vol hoofd heeft of een hoofd dat voelt als een emmer die overloopt. Dit boek zal je begeleiden tijdens moeilijke momenten en helpen jezelf beter te begrijpen. Het geeft inzichten in de uitdagingen, maar ook in de krachten van hoog sensitieve kinderen. Het vertelt ook duidelijk in het begin van het boek dat niet alles bij jou zal passen of herkenbaar zal zijn, omdat ieder hoog gevoelig persoon uniek is.

“Golven in mijn hoofd” is een hardcover boek op a4 formaat. Je kunt het geheel eigenlijk opdelen in twee delen. Het begint met een verhaal over een schooldag van een hoog gevoelig meisje met de naam Rika. Hierdoor krijg je direct een goed beeld van wat er allemaal speelt tijdens zo’n alledaagse dag van begin tot einde. De emoties die erbij komen kijken en wat er omgaat in het hoofd van dit meisje. Bij het verhaal maakte Sofie van Schadewijk prachtige illustraties, om het verhaal nog meer kracht bij te zetten.

Het tweede gedeelte staat vol met: algemene informatie, feitjes en weetjes, handige tips, tricks en tools, opdrachten, inzichten, getuigenissen enz. Of je nu zelf hoog gevoelig bent of dat er mensen in je omgeven of zelfs indirecte omgeving zijn die dit hebben, dit boek is gewoon enorm waardevol en ook belangrijk om te lezen. Het brengt en creëert echt een stukje herkenning en begrip voor mensen die hoog gevoelig zijn. De schrijfstijl van Emy Geyskens en Joke Van Steenwinkel is pakkend, prettig, duidelijk, kindvriendelijk en interessant. Ze hebben het echt enorm sterk en goed omschreven en reiken echt een hoop handvatten aan waar zowel kinderen als hun ouders enorm mee geholpen zijn.

Meer recensies van HeavenLeighBooks