Recensie Oud zeer

2 mrt 2009

Oud Zeer. Wat een teleurstellend boek! Het begin is nog veelbelovend maar daar komt al heel snel de klad in. Je krijgt als lezer zo vreselijk veel karakters voorgeschoteld dat het je gaat duizelen. Soms wist ik even niet over wie ik nu weer las. Elk nieuw karakter bleef oppervlakkig en bepaalde karakters hadden losse eindjes. Zit je dus van alles te onthouden wat er niet eens toe doet! Niets werd echt uitgediept en de meeste karakters hadden niet eens een toevoeging, het leek enkel maar bladvulling. Ik moest telkens weer in hoofden duiken. Zo zat ik op één bladzijde in een mannelijk hoofd en tegelijk in de denkwijze van een vrouw die er nog eens niet echt toe deed ook. Zo verwarrend!

Soms ging de tijd erg snel, gewoon zo vlot dat ik echt niet doorhad dat er weken voorbij waren. En dan ineens kroop het met uurtjes om. Heel bizar. Hoofdpersoon Anne, die met de stalker te maken had werd ook in no time een wrak, in mijn optiek te snel 'omdat het maar zo moest'. Ik had héél even een verwarring omtrent de stalker maar al snel werd duidelijk wie het was. Ook erg jammer, laat de lezer zelf lekker een beetje puzzelen.
Ik houd van details en dit ging me allemaal veel te snel. Lezers die dat niets uitmaakt en van snel houden zonder veel na te hoeven denken, kunnen het natuurlijk prima lezen, (mits je deze vaart met alle karakters bij kunt houden) want de schrijfstijl op zich leent zich er voor om makkelijk door te lezen.

Je hoopt tijdens lezen dan nog in godsnaam op een knap einde, maar de paar 'hoofdpersonen' werden snel snel afgeraffeld en het einde op zich was er een met een katergevoel. Een boek dat ik dichtsloeg met een geergerde zucht. Hier had dus echt héél veel in kunnen zitten en dit resultaat vind ik eeuwig zonde. Ik moet wel zeggen dat ik een aantal keer gespannen heb gelezen, maar het was simpelweg te weinig.

Meer recensies van