Recensie Liefdesduivel

26 mrt 2009

Een debuut! Altijd spannend en zeker voor de auteur hoe de reacties zullen zijn. Soms geweldig en soms wellicht teleurstellend want ja, we hebben het wel over je 'kind'. Het advies wat ik mee wil geven: trek het je nooit persoonlijk aan maar doe er iets mee. De echte lettervreter leest nu eenmaal veel boeken en kan daardoor bepaalde zaken goed zien en onder woorden brengen.

Ook ik heb het boek Liefdesduivel achter elkaar uitgelezen. Ik wilde weten hoe het eindigde. Wat ik hieronder lees aan reacties, ja, de schrijfstijl is iets te haastig en ik kwam herhalingen tegen. Er waren stukjes waarbij ik mezelf betrapte er snel overheen te lezen omdat ik het iets te lang vond duren en het dus in herhaling viel. Ik doel hiermee onder andere op de stukjes dat de hoofdpersoon 'vast' zat. Er waren wat tegenstrijdigheden, stukjes waar het erop leek dat de auteur zich er iets te makkelijk vanaf had gemaakt of feitjes die je niet zo snel in het echte leven tegenkomt. Een beetje het gevoel van 'fronsend' lezen.

Maar Chinouk heeft een mooie fantasie in deze thriller, die ook zeer geschikt is voor de jeugd. Ik had een beetje het gevoel dat de hoofdpersoon zelf een puber was, al was dat dus niet zo. Ik gok dat dit door de schrijfstijl komt.

Er zaten stukken bij dat ik met spanning las, want Chinouk geeft weinig weg en dat is toch echt een groot pluspunt! Je moet als lezer wel verder lezen. Deel 2 was, zoals hieronder ook een lezer zegt, verwarrend. Het einde was ook heel anders dan ik van te voren had gedacht, ook een pluspunt. Er zijn wel wat losse eindjes en dat vond ik ergens een beetje jammer want ik mag graag weten hoe het de karakters is vergaan.

Ik vond het een mooi debuut dat ik niet weg wilde leggen en met een geheel eigen stijl. Chinouk zal zeker nog meer spannende verhalen schrijven want aan fantasie ontbreekt het haar niet, maar ze zal het iets meer moeten onderbouwen en uitbreiden op de juiste punten. Ik heb het met plezier gelezen en vind het ook heel erg tof dat Chinouk het boek als doorgeefboek beschikbaar heeft gesteld.

Meer recensies van